Skip Navigation LinksStockholm Parkering

Stockholm Parkering

               
Nio nya infartsparkeringar med totalt 644 p-platser

​Stockholm Parkering öppnar nu nio befintliga parkeringar, varav åtta vid idrottsplatser för att också användas som en infartsparkering. På så sätt används parkeringarna mer effektivt.

Läs pressmeddelandet (pdf)

Till sidan med alla infartsparkeringar

Nu vet vi hur Hjorthagsberget kan renas till 100% från nafta

​Stockholm Parkering ska bygga ett garage i Hjorthagsberget. Men innan dess måste berget saneras från nafta som är lättantändligt i kontakt med luft. Nu har vi lösningen!

Läs pressmeddelandet (pdf)

Läs ett mer utförligt PM (pdf)

Tre lediga tjänster

Stockholm Parkering fortsätter att växa och behöver därför förstärka sin Fastighets- och projektavdelning med två nya medarbetare, en projektledare och en upphandlare.

Till Affärsområde inre söker vi en anläggningsskötare.

 Läs mer om tjänsterna​​

Tävling - vet du en plats där man kan anlägga en ny infartsparkering?

​Stockholm växer och det ställer höga krav på miljön och en hållbar trafiksituation. Infartsparkeringar bidrar till att minska trängseln på våra vägar då bilen parkeras en bit utanför Stockholm och den sista biten åks med SL.    

Kanske vet du en plats där man skulle kunna anlägga en infartsparkering?
 
Köp 40-års jubileumsboken "Parkera i fred"

"​Parkera i fred" är skriven av Henrik Nerlund och är en berättelse om sex stora, publika skyddsrum i Stockholm som i fredstid fungerar som garage och som drivs av Stockholm Parkering. Hur resonerade man när de skulle byggas - och varför blev de garage?

En spännande bok som också är en levande berättelse om den tidens Stockholm.

Läs mer

Ny parkering vid Värtaterminalen

​Nu finns det en ny besöksparkering vid Tallink Silja Line, vid Värtaterminalen. Besöksparkeringen, som heter Tunis 3, ligger väldigt nära terminalbyggnaden. Att parkera där i ett dygn kostar 100 kr. Parkeringen har ca 100 p-platser.  

Foto: Marko Stampehl

Kvällsparkera billigt - max 50 kr

​I många av våra garage i innerstaden kan du för maximalt 50 kr parkera en hel kväll, från kl. 18.00 till midnatt, då garaget stänger.

Det är alltså 50 kr för en hel kväll, inte per timme. Att välja garage framför en parkering längs gatan kan därmed bli billigare.

Läs mer om kvällsparkering.

67 nya laddplatser i P-hus Slussen​

​Besök också gärna P-hus S:t Eriksplan, Torsgatan 31, där finns 58 nya laddplatser!

Stockholm Parkering arbetar kontinuerligt med att installera laddplatser i sina anläggningar. 
 
Till sidan med laddplatser för elbilar​.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​