Skip Navigation LinksStockholm Parkering

Stockholm Parkering

               
Tävling - vet du en plats där man kan anlägga en ny infartsparkering?

​Stockholm växer så det knakar. Detta ställer höga krav på miljön och en hållbar trafiksituation. Infartsparkeringar bidrar till att minska trängseln på våra vägar då bilen parkeras en bit utanför Stockholms city och den sista biten åks med SL.    

Nu ber vi alla stockholmare om hjälp. Kanske vet du en plats där man skulle kunna anlägga en infartsparkering?
 
Spånga Tennishall

​Infartsvägen till Spånga Tennishall har blivit avspärrad på grund av arbeten som bedrivs i fastigheten bredvid. Utredning pågår.​

Köp 40-års jubileumsboken "Parkera i fred"

"​Parkera i fred" är skriven av Henrik Nerlund och är en berättelse om sex stora, publika skyddsrum i Stockholm som i fredstid fungerar som garage och som drivs av Stockholm Parkering. Hur resonerade man när de skulle byggas - och varför blev de garage?

En spännande bok som också är en levande berättelse om den tidens Stockholm.

Läs mer

Ny parkering vid Värtaterminalen

​Nu finns det en ny besöksparkering vid Tallink Silja Line, vid Värtaterminalen. Besöksparkeringen, som heter Tunis 3, ligger väldigt nära terminalbyggnaden. Att parkera där i ett dygn kostar 100 kr. Parkeringen har ca 100 p-platser.  

Foto: Marko Stampehl

Kvällsparkera billigt - max 50 kr

​I många av våra garage i innerstaden kan du för maximalt 50 kr parkera en hel kväll, från kl. 18.00 till midnatt, då garaget stänger.

Det är alltså 50 kr för en hel kväll, inte per timme. Att välja garage framför en parkering längs gatan kan därmed bli billigare.

Läs mer om kvällsparkering.

Vi hyr platser till en cykelpool

​För första gången - Stockholm Parkering hyr p-platser till en cykelpool!I P-hus Slottsbacken har vi iordningsställt platser för Gamla Stans Lådcykelpool som har ett 80-tal medlemmar. 

Läs pressmeddelandet​​​​

67 nya laddplatser i P-hus Slussen​

​Besök också gärna P-hus S:t Eriksplan, Torsgatan 31, där finns 58 nya laddplatser!

Stockholm Parkering arbetar kontinuerligt med att installera laddplatser i sina anläggningar. 
 
Till sidan med laddplatser för elbilar​.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​