Skip Navigation Links/ > Piktogram

Piktogram

Stockholm Parkerings piktogram

Stockholm Parkering har tagit fram åtta olika piktogram, symboler på tjänster och erbjudanden som finns i våra garage.  Piktogrammen ska monteras på garagefasader. Dessa piktogram ska underlätta för bilisten. Redan utanför garaget ska bilisten veta om det där finns  till exempel laddplatser för elbilar eller om garaget är kameraövervakat. 

För tillfället finns dessa piktoram endast på fasaden till P-hus Palmfelt Center i Globenområdet. Tanken är dock att dessa piktoram ska sättas upp på fler och fler garagefasader, vid infart. 


Piktogrammen – vad betyder de?

Det är inte alltid lätt att skapa enkla bilder som alla ska tolka likadant.  Hur symboliserar man till exempel ”förhyrda p-platser”? Vi valde en bild med ett P och ett avtal – man skriver ju hyreskontrakt när man hyr en p-plats. Här nedan våra 8 piktogram och vad de symboliserar: 

Garaget har förhyrda platser. Så vill du hyra p-plats i detta garage, kontakta oss!

Garaget har besöksparkering. 

Garaget har cykelparkering. Vill du hyra en box för din cykel, kontakta oss!

I garaget finns hiss. Bra om man har svårt att gå eller har barnvagn!

Garaget har kameraövervakning.

I garaget finns laddplatser för elbilar. 

I garaget erbjuds billig evenemangsparkering. För 100 kr parkerar man vardagar 18-24, eller hela lördagar eller hela söndagar i dessa garage. Toppen om man ska till Globen eller Tele2 Arena! Dessa piktogram kommer att sättas upp endast i garage i Globenområdet. 

I garaget erbjuds billig kvällsparkering. För 50 kr kan man parkera en hel kväll i 23 garage i innerstan mellan kl. 18-24. 50 kr är alltså totaltaxan för hela kvällen, ej en timtaxa. Dessa piktogram kommer att sättas upp endast i garage i Stockholms innerstad, innanför tullarna.


                 Du är alltid välkommen att höra av dig till oss. Ring 08-772 96 00 eller e-post till 

kundservice@stockholmparkering.se​​

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​ ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​