Skip Navigation LinksStockholm Parkering > Sommararkering

Sommararkering

Sommarparkera 12 juni - 19 augusti. Enkelt, bekvämt och billigt

Sommarparkering möjliggör för stockholmare att parkera en längre tid på Stockholm Parkerings anläggningar än vad man vanligtvis kan göra genom att köpa en biljett i en automat. Tanken är att bilister som vanligtvis parkerar längs gatorna i Stockholm, ska under sin semester välja att sommarparkera bilen i en av bolagets parkeringsanläggningar. På så sätt skapas det ledig utrymme på gatorna i Stockholm.
Att sommarparkera i bolagets anläggningar är ofta billigare än att boendeparkera i innerstaden. 


Att sommarparkera i Stockholm Parkerings anläggningar innebär att du kan valfritt välja parkeringstid mellan 12 juni-19 augusti och till en lägre kostnad än vid köp i  automat på plats. 


Första köpbara dagen är den 12 juni. Den sista dagen man kan köpa sommarparkering är den 15 augusti. Då kan tid köpas till den 19 augusti. 


Förutom priset finns också andra fördelar för bilisten: 


Du behöver inte flytta bilen på grund av städdagar eller -nätter.

Även om du skulle parkera en längre tid behöver du inte skriva hyresavtal med Stockholm Parkering och har därmed inte heller någon uppsägningstid. 

Du väljer fritt antal dagar som du vill parkera och när du vill påbörja respektive avsluta din parkering. 


Köpet av sommarparkeringstid görs här på webbsidan​, man kan inte göra det på plats i en anläggning.


Så här köper man sommarparkering:

Klicka på första sidan på länken "Köp parkeringstid" (höger kolumn) och välj i "Område" en anläggning där du ser anläggningens namn sammanfogat med texten "Sommar-P". Första gången måste man registrera sig. Man kan bara använda kort, ingen fakturering accepteras.


Bolaget erbjuder sommarparkering i 18 anläggningar

Här nedan listas anläggningarna och vad det skulle kosta att i dessa besöksparkera en dag respektive sommarparkera en dag.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​