Skip Navigation LinksStockholm Parkering > Frågor och svar om Övriga frågor

Frågor och svar om Övriga frågor

Frågor och svar

Vi kan svara på frågor om parkering i garage, p-hus och på ytparkeringar, samt om gatuparkering på Djurgården.
 
Frågor rörande parkering på gatumark​ (utom på Djurgården) besvaras av Trafikkontoret 08 508 27 200, eller läs på deras hemsidor om parkering​.
  
Övriga frågor
 
Om laddstolpar för elbilar och laddbilar
Vänligen, klicka till följande sida: Till sidan om laddplatser 
 
Hur ta del av "Allmän handling"?
Stockholm Parkering är ett kommunalt bolag och följer offentlighetsprincipen. Önskar du ta del av en allmän handling, vänligen skicka e-post till kundservice@stockholmparkering.se eller ring 08-772 96 00.
 
Jag glömde min väska i ett av era P-hus! Vad gör jag nu?
Vi har ingen hantering för tillvaratagna effekter, men du kan alltid kontakta oss för att kontrollera om vi trots allt har hittat den. Ring 08-772 96 00. Du kan även vända dig till Polisens hittegodsavdelning, tel: 08-401 07 88.
 
Hur fort får man köra i era p-hus?
Den brukliga hastigheten är 10 km/h.
 
Forslar ni bort bilar?
Nej, det gör vi inte. Det är Trafikkontoret som utför det arbetet. Har en bil stått felaktigt parkerad länge i något av våra P-hus eller övriga anläggningar gör vi en s.k. hemställan om bortforsling hos Trafikkontoret. Det är även de som ansvarar för bortforsling av bilar som står på stadens gator.

Varför tar det så lång tid att få bort bilar som står fel?
Reglerna är klara och tydliga för hur hanteringen ska gå till. Det är inget vi kan ändra på. Processen är att bilen får en kontrollavgift fem gånger och en s.k. ventilkontroll görs. Denna utförs för att kontrollera om bilen har blivit flyttad eller ej. Dessutom ska ett brev skickas till bilägaren. Om vi inte får ett svar från bilägaren skickar vi en hemställan om bortforsling till Trafikkontoret.
 
Vad gäller vid dag före röd dag?
Stockholm Parkering tillämpar inte lördagstaxa vid dag före röd dag, då våra anläggningar finns på tomtmark. Det är på gatumark som "regeln dag före röd dag" gäller. Den taxan som anges på parkeringen, den gäller.
 
Gäller nyttoparkeringstillstånd i era anläggningar?
Nej.
 
Hur gör jag för att få boendeparkeringstillstånd?
Kontakta Trafikkontoret. De utfärdar tillstånd för boendeparkering, 
telefonnummer 08- 508 27 200.
 
Var finns det bussparkering?
Stockholm Parkering har endast två parkeringar  som också är tillgängliga för bussar. Dessa ligger vid färjeterminaler. Det är Londonviadukten vid Viking Line och Magasin 1 i närheten av Tallink Silja, Royal Caribbean och S:t Peter Line. 

För att hitta bussparkeringar generellt i staden, vänligen gå in på www.trafiken.nu​. På kartan där, klicka i höger hörna "Visa på kartan". Välj "Parkeringar"  och därefter "Buss".​
 
Gäller tillstånd för rörelsehindrade?
Tillstånd för rörelsehindrade utfärdas av Trafikkontoret för parkering på gatumark. Självklart kan du också parkera med tillståndet i våra p-rutor för rörelsehindrade men om det står avgift ska man betala. Står det inte avgift behöver man inte betala.
 
Var söker jag ett parkeringstillstånd för rörelsehindrade?
Du måste vända dig till Trafikkontoret i Stockholms stad. De utfärdar sådana tillstånd, tel 08-508 27 200. Vi utfärdar inte parkeringstillstånd för rörelsehindrade.

Om du inte hittar svar på din fundering är du välkommen att höra av dig till oss. 

 

E-posta din fråga 

eller ring

Tel: 08-772 96 00 

​​​​​​​​​​​​​​​​​