Skip Navigation LinksStockholm Parkering > Frågor och svar om besöksparkering

Frågor och svar om besöksparkering

Frågor och svar

Vi kan svara på frågor om parkering i garage, p-hus och på ytparkeringar.
 
Frågor rörande parkering på gatumark​ besvaras av Trafikkontoret 08 508 27 200, eller läs på deras hemsidor om parkering​.
  
Besöksparkering

Sök efter besöksparkering
Klicka här så kan du söka efter besöksparkeringar. Du får fram en lista på våra besöksparkeringar, med taxor, öppettider
 
Kan jag betala med kort i alla era P-hus och övriga anläggningar?
Ja, i stort sett överallt. Du kan betala med kort i alla våra p-hus men inte i en del av våra övriga anläggningar. Följande kort gäller i våra betalningsautomater: American Express, St 1, Hydro, Master Card, OK/Q8, Preem, Shell, Statoil, Visa och Volvokort.

Om laddstolpar och elbilar
Om du har en elbil ber vi dig att gå till följande sida: Till sidan om laddplatser ​
 
Gäller tillstånd för rörelsehindrade?
Tillstånd för rörelsehindrade utfärdas för parkering på gatumark. Självklart kan du också parkera med tillståndet i våra p-rutor för rörelsehindrade men om det står avgift ska man betala. Står det inte avgift behöver man inte betala.
 
Var söker jag ett parkeringstillstånd för rörelsehindrade?
Du måste vända dig till Trafikkontoret i Stockholms stad. De utfärdar sådana tillstånd, tel 08-508 27 200. Vi utfärdar inte parkeringstillstånd för rörelsehindrade.

Jag tänkte betala min parkering med kort i ett P-hus som har bommar vid in- och utfarten. Hur?
Vid infarten väljer du vilket kort du tänker använda. För in kortet i kortläsaren som finns vid bommen. Gör likadant vid utfarten. Kom ihåg att använda samma kort som vid infart. Tag kvittot. Bommen öppnas.
 
Jag vill inte betala med kort vid bommen. Är det möjligt?
Nej, tyvärr inte. Vi har inga automater i de garage där vi har bomsystem.
 
Efterskottsbetalning - Hur går det till?
Med efterskottsbetalning betalar du för den tid du nyttjat parkeringsplatsen. Du parkerar som vanligt. Sätt in önskat kort i biljettautomaten. Då får du en informationsbiljett som ska placeras väl synligt innanför vindrutan. Innan utfart använder du samma kort i biljettautomaten och får ett kvitto på hur mycket parkeringen har kostat.​
 
Hur vet jag om området är tomtmark?
På tomtmark, t ex inom ett bostadsområde, är det i allmänhet markägaren som anger villkoren för parkering. För att dessa bestämmelser ska gå att skilja från kommunens ska markägaren sätta upp en skylt vid infarten till området med namn och telefonnummer till dem som övervakar, ja, då är det tomtmark.
 
Kan man parkera över natten hos er?
Ja, i de flesta p-hus kan man ställa bilen över natten. Om du vill veta var du kan parkera och våra öppettider,klicka på "P-platser" och därefter "Besöksparkering" i menyraden ovan. Där söker du vidare antingen via"område" eller "nära till". Där redovisas samtliga öppettider för respektive P-hus och övriga anläggningar. Observera att du inte kommer in -eller ut- från i P-huset när det är stängt. För dig som hyr/abonnerar på en nattparkeringsdekal av oss gäller, förutom de allmänna villkoren, att dag före röd dag alltid är att betrakta som en lördag. Det innebär att du kan parkera redan kvällen innan en helg även om den är mitt i veckan.
 
Jag har hört att man kan parkera med mobilen. Stämmer det?
Ja, vi har mobiltjänsten Betala P. Läs mer om Betala P.
Den zonkod som finns på varje parkering  och som gäller för Betala P, den zonkoden  gäller också för alla andra betalappar som kan nyttjas hos Stockholm Parkering.

Vad gäller vid dag före röd dag?
Huvudregeln är: Vi har inga speciella dagar före röd dag. Dock, se alltid skyltning på plats! Det som står på skylten gäller. Det finns ibland avvikelser från huvudregeln beroende på att önskemålen från uppdragsgivare varierar. 

P-skylten på tomtmark, vad betyder den?
P-skylten anger att parkering är tillåten alla dagar. Om skylten står ensam betyder det att på vardagar (utom dagar före sön- och helgdag) får du parkera högst 24 timmar i en följd. Lördagar, söndagar och dagar före en helgdag gäller fri parkering. Andra villkor, exempelvis tiden för tillåten parkering eller om det är avgift, anges på tilläggstavlor under P-skylten. Allt detta gäller på tomtmark.​

Gäller nyttoparkeringstillstånd i era anläggningar?
Nej.

Hur gör jag för att få boendeparkeringstillstånd?
Kontakta Trafikkontoret. De utfärdar tillstånd för boendeparkering, 
telefonnummer 08- 508 27 200.
 
Var finns det bussparkeringar i Stockholm?
Stockholm Parkering har endast en parkering som också är tillgänglig för bussar. Det är Magasin 1 i närheten av Tallink Silja, Royal Caribbean och S:t Peter Line. 

För att hitta bussparkeringar generellt i staden, vänligen gå in på www.trafiken.nu​. På kartan där, klicka i höger hörna "Visa på kartan". Välj "Parkeringar"  och därefter "Buss".

Om du inte hittar svar på din fundering är du välkommen att höra av dig till oss. 

 

E-posta din fråga 

eller ring

Tel: 08-772 96 00 

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​