Vi söker en Enhetschef för utbyggnad av laddinfrastruktur

Stockholm Parkering fortsätter att växa och utveckling mot mer elbilsladdning gör att bolaget behöver förstärka sin Bygg och fastighetsutvecklingsavdelning med ytterligare medarbetare som jobbar med utbyggnad av laddinfrastruktur.

Stockholm Parkering ägs av Stockholms stad och har en viktig roll i Stockholms stads samlade trafik- och parkeringspolitik. Bolagets affärsidé är att bygga nya parkeringsanläggningar och nyttja de befintliga så väl som möjligt. Vi skapar utrymme för Stockholm att växa.

Bolaget ansvarar för ca 240 garage/p-hus, och ca 1 400 ytparkeringar, totalt över 62 000 parkeringsplatser. Bolaget är idag en av de som äger flest laddstationer för elbilar, ca 5000 ladduttag. Bolaget har även Sveriges mest ambitiösa mål avseende laddinfrastruktur där 100% av parkeringsplatserna som bolaget äger ska förses med laddning och för anläggningar som bolaget själva inte äger ska nu ske en kraftig utbyggnad de kommande år.

Din roll

Som Enhetschef för utbyggnad av laddinfrastruktur kommer du ingå i bolagets avdelning för investerings- och ombyggnadsprojekt och ha ett nära samarbete med både vår egen förvaltning och drift, våra anlitade entreprenörer, projektörer samt fastighetsägare där vi kommer installera laddare.

Enheten är ny och kommer byggas upp nya och befintliga resurser under hösten. Enheten kommer bestå av 4-6 medarbetare i form av teknikstöd, projekteringsledare och projektledare.

Du kommer att jobba med projekt från beställning till överlämning till vår förvaltning.

Ditt ansvarsområde består i att tillsammans med din enhet driva installationsprojekten från ax till limpa i processen olika skeden till exempel:

  • Framtagning av projektdirektiv för respektive anläggning

  • Framtagning av upphandlingsunderlag för respektive objekt

  • Beställning och leveransprognoser samt uppföljning av laddare till respektive projekt

  • Projekteringsledning med anlitade konsulter under projekteringsfaser för beslutade objekt

  • Projektledning för ingående entreprenader för beslutade objekt

  • Avtalsmöten med fastighetsägare

  • Avtalsmöten med entreprenörer och leverantörer

  • Informationsspridning till inblandade parter

  • Uppföljningsmöten om El-servis framdragning och fiberanslutningar

  • Medarbetar- och lönesamtal för egen personal

Din profil

Vi ser att du som söker har eftergymnasial utbildning inom bygg eller teknik. Du ska ha flera års erfarenhet från fastighetsbranschen och/eller installationsprojekt. Vidare förutsätter vi att du har tidigare ledarskapserfarenheter och har en väl utvecklad förmåga att organisera ditt och andras arbete. Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska, då detta är vårt kontrakts- och arbetsspråk med våra motparter.

Det är meriterande om du har en bakgrund från och god förståelse av el-installation och givetvis även egna erfarenheter av elbilsladdning.

För att trivas i rollen ser vi att du som person är nyfiken och har en inneboende egen drivkraft och att du gillar både teknik och människor.

Vi erbjuder

Du erbjuds att arbeta i en platt organisation i en avdelning med god sammanhållning och teamanda. Du kommer vara med och leda den fortsatta utvecklingen av storskalig elbilsladdning, där Stockholm Parkering redan idag är branschledande. Du får även möjlighet att medverka i kommande rekryteringar av ny personal.

Du får hos oss möjlighet, att direkt bidra till omställningen till mer hållbara mobilitetslösningar.

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning: Heltid

Tillträde: Efter överenskommelse

Löneform: Månadslön

Sista ansökningsdag: 26 augusti 2022

Kontakt

Fredrik Söderholm, vVD och Avdelningschef Bygg och Fastighetsutveckling fredrik.soderholm@stockholmparkering.se

Lisbeth Gatenborg, Stabschef, lisbeth.gatenborg@stockholmparkering.se

Länk (extern) till att söka tjänsten

https://stockholmsstad.varbi.com/what:job/jobID:526782/?lang=se

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.