Vi söker en Projektledare laddinfrastruktur

Stockholm Parkering fortsätter att växa och utvecklas och behöver därför förstärka sin Bygg och fastighetsutvecklingsavdelning med ytterligare medarbetare som jobbar med projektledning av laddinfrastruktur.

Stockholm Parkering ägs av Stockholms stad och har en viktig roll i Stockholms stads samlade trafik- och parkeringspolitik. Bolagets affärsidé är att bygga nya parkeringsanläggningar och nyttja de befintliga så väl som möjligt. Vi skapar utrymme för Stockholm att växa.

Bolaget ansvarar för ca 240 garage/p-hus, och ca 1 400 ytparkeringar, totalt över 62 000 parkeringsplatser. Bolaget är idag en av de som äger flest laddstationer för elbilar, ca 5000 ladduttag. Bolaget har även Sveriges mest ambitiösa mål avseende laddinfrastruktur där 100% av parkeringsplatserna som bolaget äger ska förses med laddning, och för anläggningar som bolaget själva inte äger ska nu ske en kraftig utbyggnad kommande år.

Din roll

Som Projektledare inom laddinfrastruktur kommer du ingå i bolagets nya enhet för utbyggnad av laddinfrastruktur och ha ett nära samarbete med både vår förvaltning och drift, våra anlitade projektörer och entreprenörer samt våra leverantörer av laddutrustning.

Ditt ansvarsområde består av att driva installationsprojekt från ax till limpa i processens olika skeden till exempel:

  • Undersöka förutsättningar ute på anläggningar

  • Avstämning med garageförvaltare och fastighetsägare

  • Upphandling/kontraktering av entreprenörer

  • Projekteringsledning med anlitade konsulter under projekteringsfaser

  • Avrop laddutrustning från leverantör

  • Ekonomihantering

  • Projektledning för ingående entreprenader

  • Överlämning av anläggning till driften

Din profil

Vi ser att du som söker har eftergymnasial utbildning inom teknik eller motsvarande erfarenheten förvärvad i arbetet. Meriterande är om du har några års erfarenhet av installationsprojekt och besitter kunskap inom el, energiförsörjning, installation och du är bekant med laddningsstandarder och energiförsörjningsstruktur.

Vidare förutsätter vi att du har goda datakunskaper i kombination med en väl utvecklad förmåga att organisera ditt arbete och kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska, då detta är vårt kontrakts- och arbetsspråk med våra motparter. Det är också viktigt att du innehar B-körkort för denna tjänst.

För att trivas i rollen ser vi att du som person är nyfiken och har en inneboende egen drivkraft, och att du gillar både teknik och installationsprojekts olika steg.

Vi erbjuder

Du erbjuds att arbeta i en platt organisation och en grupp med god sammanhållning och teamanda. Stockholm Parkering befinner sig i ett mycket spännande utvecklingsskede med Sverige mest ambitiösa mål avseende elbilsladdning.

Du får hos oss möjlighet, att direkt bidra och vara delaktig i pågående projekt och framtiden installationer.

Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning

Anställningens omfattning: Heltid

Tillträde: Efter överenskommelse

Löneform: Månadslön

Kontakt

Fredrik Söderholm, vVD och Avdelningschef Bygg och fastighetsutveckling, fredrik.soderholm@stockholmparkering.se

Lisbeth Gatenborg, Stabschef, lisbeth.gatenborg@stockholmparkering.se

Sista ansökningsdag: 2 september 2022

Använd denna externa länk när du söker tjänsten

https://stockholmsstad.varbi.com/what:job/jobID:526783/?lang=se

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.