Skip Navigation Links/ > Stockholm Parkerings besöksparkeringar med laddplatser för elbilar

Stockholm Parkerings besöksparkeringar med laddplatser för elbilar

Ladda din bil hos oss

När du besöksparkerar hos Stockholm Parkering betalar du endast parkeringsavgiften. Elen tar vi inte betalt för. Alla våra laddplatser på besöksparkeringar har öppna uttag – med ett undantag: För att ladda elbilen i Högalidsgaraget​ på Södermalm måste du först rekvirera nyckel från vår kundservice​.
 
Om du abonnerar p-plats hos oss, d.v.s. du har ingen egen, fast förhyrd plats, då ingår elen i hyrpriset. Du kan ladda din elbil på valfri ledig plats. 
 
Om du hyr fast p-plats hos oss och vill ha laddmöjlighetför din elbil kostar det utöver normala hyrespriset 400 kr extra per månad, exkl. moms. Mer information i höger kolumn på denna sida (om du kommit in på denna sida via mobilen, skrolla neråt)

Våra besöksparkeringar med laddplatser för elbilar
Vi har över 1000 laddplatser på besöksparkeringarna.  I Högalidsgaraget, P-hus Slottsbacken och i Rådhusgaraget är samtliga p-platser utrustade med laddmöjlighet. 
 
Laddplatser i våra besöksparkeringar har oftast strömstyrka 16 A 1-fas. I vissa av våra garage är elen lastbalanserad. Vid kapacitetsbrist kan detta resultera i lägre laddström.


Laddplatser områdesvis på besöksparkeringar innanför tullarna

Välj område i listan nedan.


City​ och Gamla stan​

Kungsholmen

Södermalm​

Vasastan/Norrmalm

Östermalm


Laddplatser områdesvis på besöksplatser utanför tullarna

Välj område i listan nedan.Har du frågor kring din laddning?
Vid fel på laddstationen, hyresfrågor och övrigt, vänligen kontakta  vår kundservice 

En av våra underleverantörer har på sin webbplats sammanställt ”Vanliga frågor om elbilsladdning”.​ I fordonets instruktionsbok brukar det också finnas bra information.


Den el som Stockholm Parkering har i sina anläggningar och i laddplatserna är el märkt med bra miljöval. Produkten uppfyller Naturskyddsföreningens hårda miljökrav. Elen kommer från förnybara källor och bidrar till miljöförbättrande projekt.


 

Du är alltid välkommen att höra av dig till oss. Ring 08-772 96 00 eller e-posta till

kundservice@stockholmparkering.se ​

 ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Uttagstyper
 

Schuko ​​Schuko (Med tiden kommer alla schukouttag att bytas till Type 2 Mode 3 uttag).

Typ 2 Mode 3  Typ 2 Mode 3

Typ 1 Mode 3  Typ 1 Mode 3

CEE  CEE

  

Om nycklar i  Högalidsgaraget: 

Om du ska ladda din elbil i Högalidsgaraget i ett schukouttag, rekvirerar du en nyckel från oss. Detta gäller ej de 10 p-platserna till höger efter infart med Typ1 Mode 3 och Typ 2 Mode 3. Dessa är öppna och har fast kabel.

 


Vill du hyra p-plats för din elbil, el-moped, el-MC eller elcykel? Kontakta kundservice så hjälper vi dig!


När en kund kommer med ett önskemål till Stockholm Parkering om att få en laddstation till sin p-plats/MC-plats, är grundinställning i bolaget alltid positiv.


En utredning görs och går allt som det ska tar det ca två månader tills laddstationen är på plats.


Det som kan utgöra hinder är till exempel att det inte finns tillräckligt med el i garaget, p-platsen ligger för långt från elrummet eller att fastighetsägaren inte vill att det ska installeras uttag.


Finns det redan ett annat garage i närheten med laddningsmöjligheter erbjuds du, om möjligt, en p-plats där.


För en förhyrd p-plats med laddningsmöjlighet tar Stockholm Parkering 500 kr, inkl. moms, extra per månad. Då ingår elen.


Elmopeder och el-MC hänvisar vi till MC-platser. För en förhyrd MC-plats med laddningsmöjlighet tar vi 300 kr, exkl. moms, extra per månad. Man förbinder sig att hyra platsen i 12 månader.


Elcyklar hänvisar vi till våra cykelboxar. En utredning görs om det går att installera ett eluttag i boxen. Laddning ingår i den ordinarie hyran. 

 

Välkommen att kontakta kundservice!

 


Länkar


På http://www.uppladdning.nu finns laddplatser för elbilar markerade på karta för hela Sverige och Norden​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​


Många kommuner i Stockholms län är med i projektet "Fixa laddplats" som vänder sig till de som bor i flerbostadshus i länet.​


Stockholms stad installerar laddstolpar i gatumiljö. Gatorna kallas för laddgator. ​


​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​