Skip Navigation LinksStockholm Parkering > Frågor och svar om förhyrda platser

Frågor och svar om förhyrda platser

Frågor och svar
Vi kan svara på frågor om parkering i garage, p-hus och på ytparkeringar. Vi bedriver verksamhet på tomtmak. 
 
Frågor rörande parkering på gatumark​ besvaras av Trafikkontoret 08-508 27 200, eller läs på deras hemsidor om parkering​. Trafikkontoret administrerar tillstånd för boendeparkering.
  
Om förhyrda platser
 
Vad kostar det att hyra en parkeringsplats?
Det kostar olika beroende på var du vill hyra någonstans. Enklast är att du går in via menyn högst upp, "P-platser" och söker dig vidare via "P-platser att hyra". Klicka där på "område" eller "nära till". Där kan du även titta i kartor för att se var anläggningarna finns.
 
Vi vill hyra en parkeringsplats så nära hemmet som möjligt.
Klicka här för att söka efter en parkering nära ditt hem eller Kontakta Kundservice för närmare information 08-772 96 55.
 
Hur lång är kötiden för att hyra parkeringsplats?
Kötiden varierar beroende på beläggningen i det P-hus som du vill hyra i. Kontakta Kundservice för närmare information 08-772 96 55.

Hur lång är uppsägningstiden? Hur säger man upp sin plats? 
Uppsägningstiden är en kalendermånad. Säger du upp din plats till exempel den 10 augusti  hyr du platsen ända till 30 september. Alla uppsägningar måste ske skriftligt via brev eller e-post.

Vart återlämnar jag nyckeln? Jag har sagt upp min plats.
Skicka nyckeln till:
Stockholm Parkering
Kundservice
Box 4678
116 91 Stockholm

Ange ditt kundnummer, namn och adress så att vi vet vem som skickat nyckeln till oss. 
 
Vad gör jag om någon står på min förhyrda plats?
Ring och meddela oss omedelbart så att vi kan ordna en tillfällig plats åt dig samt rapportera den felparkerade bilen. Om det inte finns en plats i samma garage försöker vi alltid att hitta en plats på en besöksparkering i ett annat garage i närheten. Om bilen eventuellt ska forslas bort är det en lång process som tar ca en månad.
  
Vad är en dekalplats?
En dekalplats betyder att man inte har en fast plats i garaget där man hyr p-plats, utan man parkerar på valfri ledig plats på besöksparkeringen. Man får en dekal från oss som man fäster innanför vindrutan. Dekalen är beviset för att du är vår kund.
 
Uppställningsplats, vad betyder det?
Uppställningsplatser finns i en del av våra anläggningar och är en förhyrd plats med begränsad tillgänglighet. Ofta är det en annan kund som hyr p-platsen framför uppställningsplatsen. En uppställningsplats är ett bra alternativ om man vill t.ex. vinterförvara sin bil och "plocka fram" den igen framåt vårkanten. Stockholm Parkering accepterar endast infart vid avtalets början och utfart vid avtalets slut, ingen körning under avtalets gång. Dessutom måste man komma överens med den som har p-platsen framför vid vilken tidpunkt kunden med uppställningsplatsen kan köra ut sin bil. Priset för en uppställningsplats är lägre än för en vanlig plats.​
 
Hur gör jag för att få boendeparkeringstillstånd?
Kontakta Trafikkontoret. De utfärdar tillstånd för boendeparkering, 
telefonnummer 08-508 27 200.

Om du inte hittar svar på din fundering är du välkommen att höra av dig till oss. 

 

E-posta din fråga 

eller ring

Tel: 08-772 96 00 

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​