Snart kan bilister hyra elsparkcyklar i tre parkeringshus i Stockholm

Pressmeddelande från Stockholm Parkering 2018-11-16

Stockholm Parkering och VOI Technology AB ska tillsammans genomföra ett  pilotprojekt. VOI kommer att tillhandahålla VOI:s tjänst att hyra ut elsparkcyklar i följande tre p-hus som ägs av Stockholm Parkering:

  1. Arenagaraget (Arenavägen 69) under Tele2 Arena i Globenområdet
  2. P-hus David Bagare (David Bagares gata 5-7) i centrala Stockholm
  3. Strandbergsdäcket (Strandbergsgatan 14) på Kungsholmen

 

Sparkcyklarna placeras ut på en avgränsad yta i p-husen och platserna utmärks med linjemålning. I varje p-hus kommer det att finnas 10 elsparkcyklar. Målgruppen är bilister som parkerat i anläggningarna. Dessa bilister kan då fortsätta sin färd till slutmålet med en elsparkcykel. I och med att Stockholm Parkering och VOI nu kommit överens om konceptet påbörjas installationen av tjänsten i p-husen.

Jag kan direkt se fördelar med den här tjänsten. Ta till exempel Arenagaraget i Globenområdet: i rusningstrafik kan de som kör mot stan på väg 73 välja att parkera bilen i Arenagaraget. Därifrån fortsätter de färden med elsparkcykel till jobbet i city. På så sätt går det mycket fortare att ta sig fram än att åka bil hela vägen och dessutom slipper bilisterna trängselavgifterna. Samtidigt bidrar hen till en bättre miljö i Stockholm, säger Stockholms stads trafikborgarråd Daniel Helldén.
Samarbetet med Stockholm Parkering är ett exemplariskt exempel på hur våra elsparkcyklar kan integreras i stadens infrastruktur med hjälp av en framsynt partner som Stockholm Parkering. Det glädjer oss att inom kort kunna erbjuda deras parkeringskunder ett bekvämt och miljövänligt transportalternativ från bilparkeringen till sin slutdestination, säger Fredrik Hjelm, grundare och VD på VOI Technology AB. 

Pilotprojektet kommer att pågå under ett år. Under projekttiden träffas VOI och Stockholm Parkering för att utbyta erfarenheter och för att finslipa projektet.