Fler förhyrda MC-platser i åtta p-hus i Stockholms innerstad

Pressmeddelande från Stockholm Parkering 2018-05-16

Stockholm Parkering ser ett utökat behov av förhyrda MC-platser i innerstan. Efter en inventering har därför nya MC-platser öppnats upp i åtta p-hus i Stockholms innerstad. De som har el-MC kommer att ges förtur till en plats.

När MC-platserna nu avgiftsbeläggs på gatumark i innerstaden tror vi att efterfrågan att hyra MC-platser vid arbetsplatser kommer att öka. Vi har därför utökat antalet förhyrda MC-platser i innerstaden, säger VD Christian Rockberger, Stockholm Parkering.

Grundprincipen hos Stockholm Parkering är att en MC-plats kostar ungefär hälften i jämförelse med en bilplats. I city blir de nya MC-platserna relativt sätt ännu billigare. Här kostar en MC- plats runt tusenlappen + moms. En dekalplats för bil i P-hus Kungsbron vid Norra Bantorget kostar 3500 kr i månaden + moms. Motsvarande bilplats i P-hus Gallerian kostar 3000 kr i månaden + moms.

För att särskilt stödja de som har el-MC kommer vi låta dem gå före i kön till de nya MC-platserna. Vi vill underlätta för transporter som är hållbara ur såväl trängsel- som miljöperspektiv, säger trafikborgarrådet Daniel Helldén,
tillika ordförande för Stockholm Parkering.

I nedanstående anläggningar finns de nya MC-platserna. I steg ett har 24 MC-platsertillskapats men det finns beredskap för fler, förutsatt att det finns en efterfrågan. Tidigare har det endast funnits ett fåtal förhyrda MC-platser i centrala city.

  1. P-hus Kungsbron (Östra Järnvägsgatan 21, Norrmalm) - 2 nya MC-platser
  2. P-hus Gallerian (Regeringsgatan 15 och 20, Norrmalm) - 5 nya MC-platser
  3. Vattugaraget (Vattugatan 14, Norrmalm) - 2 nya MC-platser
  4. P-hus Loka Brunn (Valentin Sabbats Gata 6, Vasastan) - 8 MC-platser
  5. P-hus S:t Eriksplan (Torsgatan 31, Vasastan) - 3 MC-platser
  6. P-hus Strandbergsgatan (Strandbergsgatan 2, Kungsholmen) - 2 MC-platser
  7. P-hus Slottsbacken (Slottsbacken 6, Gamla stan) - 1 ny MC-plats
  8. Filen Garage (Lignagatan 6-14, Södermalm) - 1 ny MC-plats

Alltså 24 nya MC-platser fördelade i olika anläggningar i Stockholms innerstad.

Totalt sett har Stockholm Parkering i (hela) Stockholm ca 450 förhyrda MC-platser.