Image at https://www.stockholmparkering.se/siteassets/aktuellt/nyheter-bilder/forsta_skoptaget_av_daniel_hellden_p-hus_klockelund_herobild.jpg

Nu börjar vi bygga P-hus Klockelund i Farsta – alla p-platser får laddmöjlighet

Beräknat antal p-platser är 308 varav 80 kommer att anläggas utomhus. Samtliga p-platser kommer att utrustas med laddmöjlighet. Majoriteten av p-platserna blir förhyrda p-platser och ska betjäna de som flyttar till det nya området Klockelund.

Vi vill göra det lätt att växla över till elbil. Varenda bilist som hyr p-plats i stadens nya garage ska veta att det alltid går att ladda där, säger Daniel Helldén, trafikborgarråd och ordförande för Stockholm Parkering.
Vi uppgraderar även våra befintliga anläggningar till att ha 100 procent laddplatser. Vi har redan sju sådana garage och kommer få sju till under 2022, säger Christian Rockberger, VD Stockholm Parkering.

Utöver laddningsmöjligheter kommer P-hus Klockelund också att få andra hållbara mobilitetstjänster såsom cykelboxar att hyra och möjlighet till p-platser utomhus för bilpool.

Bygget av P-hus Klockelund genomförs i strategiskt partnerskap med NCC Sverige AB och beräknas stå klart vid årets slut 2023.

Parkeringsanläggningar hos Stockholm Parkering där samtliga p-platser har laddmöjlighet:

  • P-hus Slottsbacken (Gamla stan)

  • Rådhusgaraget och P-hus Flemminggatan (Kungsholmen)

  • P-hus Norra Real (Norrmalm)

  • Högalidsgaraget (Södermalm)

  • Norra Tornsgaraget och P-hus Hagastaden (Hagastaden)