Image at https://www.stockholmparkering.se/siteassets/aktuellt/nyheter-bilder/herobild-vd-sp-och-eways.jpg

Sveriges största upphandling av laddstolpar avgjord

Laddoperatören Eways vann uppdraget att leverera laddstolpar till 10 000 parkeringsplatser hos Stockholm Parkering de närmaste fyra åren. Upphandlingen är värd cirka 80 miljoner kronor.

Upphandlingen som publicerades i hela EU omfattar leverans av laddstolpar till Stockholm Parkering som kommer att installera dessa i sina egna anläggningar och hos samarbetspartners där Stockholm Parkering sköter om parkeringsplatserna.

”Stockholm Parkering är redan Sverigeledande när det gäller utbyggnad av laddinfrastruktur genom att vi erbjuder möjligheten att ladda bilen på över 5 300 laddplatser. Nu ökar vi takten ytterligare och inom två år kommer vi kunna erbjuda laddmöjlighet på samtliga parkeringsplatser i våra anläggningar.” säger Christian Rockberger, VD för Stockholm Parkering.
”Vi är väldigt glada att vi vann upphandlingen. Det betyder mycket för oss som laddoperatör och vi ser fram emot att tillsammans med Stockholm Parkering göra det lättare för stockholmarna att köra elbil”, säger Niclas Sahlgren, vd Eways.

Under 2023 kommer Stockholm Parkering utöka antalet anläggningar från 12 till 21 med ladduttag på samtliga p-platser. Dessa som står i tur 2023:

  1. P-hus S:t Eriksplan, Vasastan, 259 p-platser
  2. P-hus Norra Latin, Norrmalm, 204 p-platser
  3. P-hus Södra Gallerian, Norrmalm, 365 p-platser
  4. Garage Hantverkaren, Kungsholmen, 69 p-platser
  5. P-hus Strandbergsgatan, Kungsholmen, 164 p-platser
  6. P-hus Brommaplan, Bromma, 243 p-platser
  7. P-hus Råcksta, Råcksta, 706 p-platser
  8. Råckstaberget, Råcksta, 65 p-platser
  9. Arenagaraget, Globenområdet, 788 p-platser

Med hög andel laddplatser kan alla med laddbar bil enkelt hitta en laddplats utan att Stockholm Parkering behöver reservera parkeringsplatser för laddbara bilar.

Som vi nämnde ovan, de kommande två åren kommer Stockholm Parkering utöka andelen laddstolpar i det egna beståndet från 50 till 100 procent. Därutöver installerar vi hos andra fastighetsägare där vi sköter parkeringen. På fyra år går vi från drygt 5000 laddplatser till 15 000 laddplatser. Vilket behövs när snart var fjärde bil i Stockholm är laddbar.

För mer information, kontakta gärna

Sara Ejdehag
Kommunikatör och presskontakt
Stockholm Parkering │Marknad och affärsutveckling

Epost: sara.ejdehag@stockholmparkering.se

Telefon: +46 8 772 96 27, +46 76 782 96 27

Bild ovan: Christian Rockberger, VD Stockholm Parkering (till vänster) och Niclas Sahlgren, VD Eways. Fotograf: Anne Lintala.